Βρίσκεστε εδώ:  » Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  » Ιστορία  »

Η ιστορία του Μέγα

Τελευταία ενημέρωση: 17-07-2019

Το 1917 μια ομάδα παιδιών, 15 τον αριθμό, αποφασίζουν να ιδρύσουν μια ποδοσφαιρική ομάδα, την «ΔΥΝΑΜΗ», με έδρα πίσω από την σημερινή Περιφέρεια και γήπεδο έξω από το στρατόπεδο του Τάγματος Τηλεγραφητών στην προέκταση της σημερινής οδού Ανθέων.

Τρία χρόνια αργότερα όμως σε γενική συνέλευση που πραγματοποιείται στο καφενείο «Αλυσίδα» επί της οδού Υψηλάντου αποφασίζουν την μετονομασία της ομάδας σε ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Επίσημη ιδρυτική ημερομηνία σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου θεωρείται η 2 Μαΐου 1923 ενώ το Πρωτοδικείο Θεσ/νίκης αναγνώρισε το νέο αθλητικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης με την υπ΄ αριθμ. Π423/20.06.1923 απόφαση. O Μέγας Αλέξανδρος μαζί με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και τον Άρη Θεσσαλονίκης αποτελούν τα τρία ιδρυτικά μέλη της Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

 

 


Σήμα

Η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοσμεί το σήμα του συλλόγου, καθότι οι ιδρυτές θέλησαν μ’ αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τον μεγάλο Μακεδόνα στρατηλάτη αλλά ταυτόχρονα να προσδώσουν στον σύλλογο το ανάλογο κύρος και δυναμική που εξέφραζε ο Μέγας Αλέξανδρος.


Χρώματα

Τα επίσημα χρώματα του συλλόγου είναι το κόκκινο και το μαύρο, με το κόκκινο να συμβολίζει την ορμή και την ενότητα ενώ το μαύρο την σταθερότητα και την πειθαρχία.
 


Εγκαταστάσεις

Έδρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι το ομώνυμο γήπεδο με διαστάσεις αγωνιστικού χώρου 97x58m. Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν 3 ευρύχωρα αποδυτήρια εξοπλισμένα με ντους ενώ στο χώρο λειτουργεί εντευκτήριο-κυλικείο για τα μέλη και τους επισκέπτες του συλλόγου.